Even boodschappen doen, een partner in het verzorgingstehuis of een (verre) vriend(in) bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf vervoer regelen is soms lastig en vaak kan iemand geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie.

ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding en helpen hiermee mensen mobiel en actief te blijven. Zoals de term AutoMaatje al zegt: de vrijwilligers zijn niet alleen chauffeur. Zij zijn ook ‘maatje’;  een persoon bij wie je je verhaal kwijt kunt en die, binnen redelijke grenzen, op je wacht en je ook weer terugbrengt na b.v. het boodschappen doen of je bezoek aan het ziekenhuis.

AutoMaatje Nuenen

Seniorenverenigingen Senergiek en PVGE hebben het initiatief genomen om in Nuenen AutoMaatje op te starten. De gemeente Nuenen en de LEV groep ondersteunen dit project. AutoMaatje Nuenen is er voor ALLE (tijdelijk) minder mobiele dorpsgenoten voor wie geen redelijk alternatief voor vervoer beschikbaar is.

Deelnemer of vrijwilliger worden?

  • Wilt u een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?
  • Wilt u graag door AutoMaatje vervoerd worden?
  • Kent u iemand waarvoor AutoMaatje geschikt zou zijn?

Wij nodigen u graag uit om contact op te nemen met AutoMaatje Nuenen: