Aftrap en logo voor 'Nuenen, Gerwen en Nederwetten 200 jaar'

Dit item is gearchiveerd op 27-06-2019.

Op 1 januari 2021 bestaat de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten 200 jaar

Tijdens een bijeenkomst woensdagavond 17 april 2019 gaf het bestuur van de Stichting 'Nuenen, Gerwen en Nederwetten 200 jaar' de eerste aanzet tot festiviteiten in het kroonjaar 2021. Op 1 januari van dat jaar is het namelijk precies 200 jaar geleden dat Nederwetten met de gemeente Nuenen-Gerwen werd samengevoegd, waarmee de huidige gemeente een feit werd.

Stichting opgericht

Het stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Cor Molenaar, secretaris Martien Jansen, penningmeester Jan van Stiphout, juridisch adviseur Peter van Dongen en heemkundige Roland van Pareren.

Voor en door Nuenenaren

Vanaf vandaag kunnen vanuit heel Nuenen ideeën aangedragen worden om er een feestelijk jaar van te maken. De ideeën kunt u opsturen naar het secretariaat aan De Geer 7A, 5674 NG Nuenen. Het moet een feest worden van de hele gemeenschap. Het uitgangspunt is verspreid over het hele jaar 2021 activiteiten voor en door Nuenenaren.

Logo en comité van aanbeveling

Er is al een logo ontworpen door Peter van Kemenade en binnenkort gaat de website 'live'. Er is een comité van aanbeveling gevormd, bestaande uit de oud-burgemeesters Terwisse en Ligtvoet en geboren Nuenenaar Wim van der Leegte.