Donkere Dagen Offensief: hoe komt uw woning in aanmerking voor een Politie Keurmerk Veilig Wonen?

De duisternis is de beste vriend van een inbreker. Met de dagen die korter worden, stijgt dan ook het aantal inbraken. Donkere dagen bieden inbrekers veel voordelen. Elke woning heeft zwakke plekken en inbrekers hebben daar oog voor. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw woning veilig en ‘inbraakproof’ te maken. 

Tijdens het Donkere Dagen Offensief besteden we elke week aandacht aan een bepaald thema vanuit een bepaalde invalshoek. Deze week:

Hoe komt uw woning in aanmerking voor een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De kans op een geslaagde inbraak neemt tot 80% af wanneer uw woning voldoet aan het keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet uw woning minimaal voldoen aan bepaalde eisen, zoals:

  • Er moet goed gekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren aanwezig zijn. De sloten van SKG met 2 of 3 sterren zijn inbraakwerend volgens de normen van PKVW;
  • Er moet verlichting bij de buitendeuren aanwezig zijn;
  • Er moet goed zicht zijn op degene die voor de deur staat wanneer er iemand voor de deur staat;
  • Er moeten rookmelders op elke etage aanwezig zijn.

Voldoet uw woning aan de PKVW-eisen? Dan overhandigt de PKVW-expert het certificaat Beveiligde Woning. Met de bijbehorende stickers kunt u ook buitenstaanders laten zien dat uw woning aan de eisen voldoet.

Meer informatie over het PKVW-certificaat?

Wilt u een Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen en wilt u weten welke bedrijven PKVW proof zijn? Kijk dan op www.politiekeurmerk.nl.

Meer weten of andere tips lezen?

Ga naar www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.politiekeurmerk.nl/preventietips.