Donkere Dagen Offensief: wanneer loopt een inbreker uw woning voorbij?

De duisternis is de beste vriend van een inbreker. Met de dagen die korter worden, stijgt dan ook het aantal inbraken. Donkere dagen bieden inbrekers veel voordelen. Elke woning heeft zwakke plekken en inbrekers hebben daar oog voor. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw woning veilig en ‘inbraakproof’ te maken. Om u met een gerust gevoel de donkere (feest)dagen in te laten gaan, geven wij u graag tips en informatie. Tijdens het Donkere Dagen Offensief besteden we elke week aandacht aan een bepaald thema vanuit een bepaalde invalshoek. Deze week:

Wanneer loopt een inbreker uw woning voorbij?

Bekijk uw woning eens door een inbrekersbril en stel uzelf de vraag: wat kan ik zelf doen om woninginbrekers te slim af te zijn? Houd rekening met drie belangrijke aspecten en tref waar nodig maatregelen aan uw woning. Zo zorgt u ervoor dat uw woning niet op het to-do lijstje van een woninginbreker komt te staan!

Toegankelijkheid woning

Een woninginbreker kijkt in eerste instantie naar de toegankelijkheid van een woning. Woningen met goed en kwalitatief hang- en sluitwerk zijn voor woninginbrekers niet aantrekkelijk. Zij kiezen eerder voor een onafgesloten woning of voor een woning waarvan het hang- en sluitwerk makkelijk te doorbreken is.

Buit

Een woninginbraak moet natuurlijk ook een bepaalde buit opleveren. Woninginbrekers hebben vaak oog voor geld of waardevolle spullen (denk aan sieraden, draagbare elektronica of autosleutels). Het zijn vaak spullen die voor u een hoge emotionele waarde hebben. Het wordt woninginbrekers soms makkelijk gemaakt doordat dergelijke spullen in het zicht liggen. Dit bevestigt dat er iets in een woning te halen valt.

Pakkans

Tenslotte houdt een woninginbreker rekening met de pakkans. Onzichtbaarheid is voor hen een belangrijk aspect. Een woninginbreker staat niet graag in het licht en wil niet gestoord worden door blaffende honden of alarmsystemen. Bovendien observeert een woninginbreker of niemand in de woning aanwezig is zodat hij ongestoord te werk kan gaan.

Meer weten of andere tips lezen?

Ga naar www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.politiekeurmerk.nl/preventietips.