Start reconstructie Weverstraat vanaf 10 september

Dit item is gearchiveerd op 21-12-2018.

Reconstructie Weverstraat

Vanaf 10 september starten we met de reconstructie van de Weverstraat, tussen Berg en Lavendelstraat. De omleiding voor het autoverkeer gaat via de Dennenlaan, Larikslaan, Sparrenlaan en Lavendelstraat.

De reconstructie bestaat uit bodemsanering en het leggen van kabels en leidingen. Daarna vernieuwen we de voetpaden, parkeervakken en de rijweg. Ook komen er nieuwe bomen die worden voorzien van een ondergrondse groeiplaats. Deze grondverbetering moet de boom voldoende voeding geven en overlast door wortelopdruk in de toekomst voorkomen.

Vanaf 1 oktober werken we achtereenvolgens aan:

  • Fase 1.     Berg tot aan ingang parkeergarage
  • Fase 2.     Parkeergarage tot aan toegang naast woning 14a
  • Fase 3.     Woning 14a tot aan de kruising Larikslaan
  • Fase 4.     Kruising Larikslaan tot aan Weefgetouwhof
  • Fase 5.     Weefgetouwhof tot aan kruising Lavendelstraat

Vanaf 1 december brengen we tot slot het groen aan en vanaf 7 december kan de Weverstraat weer open voor al het verkeer.

De woningen zijn tijdelijk minder goed bereikbaar. Bewoners kunnen altijd te voet bij hun woning komen. Het parkeren in de straat blijft waar mogelijk gehandhaafd. De toegangen naar de parkeerkelder en/of de parkeerhofjes blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Tijdens werkzaamheden voor de ingang van deze locaties is deze gedurende 1 week niet bereikbaar met de auto.

Als u vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het klantencontactcentrum van de gemeente Nuenen via telefoon nummer 040-2631631.