Update overlast eikenprocessierups: graag alleen nieuwe meldingen doorgeven

Dit item is gearchiveerd op 25-09-2019.

Ook in de gemeente Nuenen regent het meldingen van overlast door eikenprocessierupsen. Ondanks dat we de laatste weken al met een dubbele ploeg aan de bestrijding werken, krijgen we het aantal meldingen nauwelijks bijgebeend. Het bedrijf dat de bestrijding verzorgt, werkt hier met man en macht aan. 

We geven (nog steeds) voorrang aan meldingen over locaties in de buurt van scholen en kinderdagverblijven. Om de bestrijding zo efficiĆ«nt mogelijk te laten verlopen, worden overige meldingen per buurt opgepakt. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat uw melding wordt opgepakt. De planning wijzigt regelmatig, we kunnen daarom moeilijk iets zeggen over wanneer welke melding precies wordt afgehandeld.

Nieuwe melding doorgeven

Wilt u zelf een (nieuwe) melding doen, doe dat dan via ons Meldpunt op deze website. We vragen u nadrukkelijk om alleen nieuwe meldingen aan ons door te geven en niet over bestaande meldingen contact op te nemen. We kunnen onmogelijk over alle meldingen contact opnemen en een terugkoppeling geven.

Wat kunt u zelf doen?

  • Nieuwe meldingen aan ons doorgeven via het online Meldpunt
  • Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van eikenprocessierupsen
  • Bedek (ondanks het zomerse weer) armen, benen, hals en schouders met kleding
  • Ga niet zelf aan de slag met het opruimen van rupsen en nesten
  • Ga bij ernstige klachten naar de huisarts.
  • Bij klachten: niet krabben, spoel de huid en ogen met water, douche en trek andere kleding aan.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Ik heb een paar dagen geleden een melding gedaan, maar daar is nog steeds niks mee gedaan. Hoe kan dat?
We krijgen nog steeds ontzettend veel meldingen binnen. Deze nemen we allemaal in behandeling, maar we geven voorrang aan meldingen nabij scholen en kinderdagverblijven. Om de bestrijding zo efficiƫnt mogelijk te laten verlopen, worden de overige meldingen per buurt opgepakt. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat uw melding wordt opgepakt. We snappen dat dit vervelend is, maar doen ons uiterste best.

Wanneer worden welke locaties aangepakt?
Omdat de planning regelmatig wijzigt, kunnen we helaas niet precies aangeven welke melding wanneer wordt opgepakt. Soms blijkt de bestrijding in de praktijk namelijk veel langer te duren dan aanvankelijk gedacht, waardoor de planning wordt aangepast. We vragen dus om uw geduld.

Waarom krijg ik geen terugkoppeling over mijn melding?
Omdat we nog steeds erg veel meldingen ontvangen, kunnen we onmogelijk over elke melding een terugkoppeling geven. We vragen u daarom om alleen contact op te nemen als u een nieuwe melding wil doorgeven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de eikenprocessierups? Kijk dan op de website 'Oakie'. Ook op de website van de GGD leest u veelgestelde vragen over de eikenprocessierups.

Tot slot...

We begrijpen dat de overlast erg vervelend is en werken daarom met man en macht aan het bestrijden. Bedankt voor uw begrip!