Wegwerkzaamheden kruispunt Hoge Brake

Dit item is gearchiveerd op 21-12-2018.

Wegwerkzaamheden kruispunt Hoge Brake - Lyndakkers - Oude Kerkdijk

De gemeente Nuenen gaat kruispunt Hoge Brake – Lyndakkers – Oude Kerkdijk herinrichten. De werkzaamheden starten vanaf 19 november en duren ongeveer 3 weken.

Herinrichting

Ter hoogte van de Hoge Brake kruist de fietsroute Lyndakkers - Oude Kerkdijk. Om de verkeersveiligheid van fietsers te waarborgen hebben we in het verleden verkeersdrempels bij de fietsoversteekplaats aangelegd. Deze verkeersdrempels veroorzaken echter trillingsoverlast in de omgeving. We hebben daarom besloten de verkeersdrempels te verwijderen en te vervangen door een verhoogd kruispuntplateau. Ook wordt de fiets- en voetgangersoversteekplaats verplaatst zodat fietsers, voetgangers en motorvoertuigen beter zicht op elkaar krijgen.

Uitvoering maatregelen

Aannemer Ro-infra uit Berlicum gaat de herinrichting uitvoeren. Dit staat gepland vanaf maandag 19 november 2018 en duurt naar verwachting circa 3 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de wegwerkzaamheden wordt het kruispunt Hoge Brake met de Oude Kerkdijk volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer uit Het Puyven en Molvense Erven wordt omgeleid via de Brabantring. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Geldropseweg, Arnold Pootlaan en Brabantring. (Brom)fietsers en voetgangers worden lokaal omgeleid.

Vragen

Als u vragen heeft over de aanpassing van het kruispunt kunt u contact opnemen met de heer Van Stiphout via (040) 2631 631 of per email gemeentehuis@nuenen.nl Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer Gloudemans van aannemer Ro-Infra via 06-51848707.