Omgevingsvisie

Hoe zien Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind er in de toekomst uit? De gemeente gaat dit vastleggen in de Omgevingsvisie. Hierin staat de toekomstvisie voor de fysieke leefomgeving in ons dorp. Dat is de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen.

 • Waarom een visie?

  Op 1 januari 2021 gaat de omgevingswet in. Deze vervangt alle wetten en regels voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water. De omgevingswet verplicht alle gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen over de toekomst van de gemeente.

  Verder lezen
 • Omgevingswet

  In 2021 gaat in Nederland de omgevingswet in. Deze wet vervangt alle wet- en regelgeving voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water. De invoering van de wet is een behoorlijke omslag, ook voor bewoners, ondernemers en organisaties. Nuenen is erop voorbereid.

  Informatiefilm rijksoverheid.

  Verder lezen
 • In gesprek met u

  De Omgevingsvisie is voor iedereen belangrijk. Daarom maakt de gemeente de visie samen met u. Wilt u meedenken en meepraten? Dat kan op verschillende manieren.

  Verder lezen
 • Planning

  In 2021 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Die wet verplicht gemeenten om een visie te maken voor de toekomst van de stad. Dit is de Omgevingsvisie. Nuenen maakt de visie in 3 fasen.

  Verder lezen