Het laatste nieuws voor Nuenen in verband met het coronavirus leest u hieronder. Het meest recente bericht staat bovenaan.

Coronasteun en informatie voor ondernemers

Maatregelen om contactmomenten te verminderen (13 november 2021)

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. Om elkaar, en vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving, beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) zoveel mogelijk door, terwijl in de avond het aantal contactmomenten meer wordt beperkt. Deze maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid 

Kijk hier voor een overzicht van de maatregelen.

Bekijk hier een overzicht van de maatregelen.

 

Verkoudheid, hoesten of koorts? Verzet uw afspraak bij de gemeente

Heeft u een afspraak bij de gemeente, maar heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. U kunt een nieuwe afspraak maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Heeft u een afspraak die niet kan wachten en ervaart u klachten, neem dan telefonisch contact op.  

We vragen u een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan het gemeentehuis, dit is verplicht.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid.