Gezocht: 25 inwoners die het leuk vinden om bij hen thuis een EnergyParty te houden. Een EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met buurtgenoten energie te besparen. Bijna alle deelnemers vinden naderhand de weg naar een veel lagere energierekening, via kleine en grote maatregelen, van een deurdranger of tochtstrips tot zonnepanelen of isolatie.

Een EnergyParty thuis

De gastheer of -vrouw stelt zijn of haar woning voor een avond beschikbaar en nodigt zo’n acht buurtgenoten uit die mee willen doen aan de EnergyParty. Tijdens de avond bekijken de gasten samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden aan de hand van speciale kaarten. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop gaat iedereen naar huis met een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden.

De kracht van buren

De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe dat moet en wat er binnen hun mogelijkheden ligt. Door de vraag samen met buurtgenoten op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. Buurtgenoten bedingen samen vaak ook voordelige kortingen op offertes, doordat ze met meerdere huishoudens tegelijk aan de slag gaan.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Inwoners van Nuenen die interesse hebben in de rol van gastheer/-vrouw kunnen zich hier ook aanmelden. De provincie Noord-Brabant ondersteunt de EnergyParty’s.