• Denk jij graag mee over de ontwikkelingen in de zorg en ondersteuning (ook wel het sociaal domein) van de gemeente?
  • Heb jij ervaring met jeugdhulp, Wmo of de participatiewet?
  • Heb je er zelf mee te maken (gehad) of iemand uit jouw omgeving?

Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken leden voor de Adviesraad Sociaal Domein. Dat is een groep inwoners van gemeente Nuenen die het college van burgemeester en wethouders adviseert over de jeugdhulp, Wmo en participatiewet voor onze inwoners.

Wat doet de Adviesraad Sociaal Domein?

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) adviseert het college van burgemeester en wethouders (gevraagd en ongevraagd) over hoe het sociaal domein is geregeld voor de inwoners. We zoeken inwoners van de gemeente Nuenen die mee willen denken over het sociaal domein. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet staan centraal. Samen met andere leden van de ASD geef je advies waar nodig en denk je mee over inwonersparticipatie. Jouw aandeel is dus super belangrijk. Door lid te worden lever je een waardevolle bijdrage.

Wat levert het jou op?

Een hele mooie rol met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je werkt samen met een fijne groep collega-vrijwilligers. Je helpt de gemeente en dus de inwoners van gemeente Nuenen om de zorg en ondersteuning goed te laten aansluiten op de wensen en behoeftes die er leven. Dat wordt gezien. Door de gemeente, jouw collega’s binnen deze adviesraad en vooral door de inwoners.

Wie zoeken we?

We zoeken leden die samen een afspiegeling vormen van de Nuenense samenleving qua achtergrond en sociaal netwerk. Leden kunnen ervaringsdeskundige zijn, dus vanuit ervaringen meedenken. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer je zelf, of je kind(eren), ouder(s) zorg of ondersteuning hebt (hebben) ontvangen. Ook kunnen leden van de adviesraad lid zijn (geweest) van een vrijwilligersorganisatie, of binnen het sociaal domein werken. Het gaat niet om eigen of collectieve belangenbehartiging (geen cliëntenraad). We gaan er vanuit dat leden onafhankelijk zijn van de politiek.

Interesse?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie of heb je andere vragen, neem dan gerust contact op met de voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein, Paul van den Bosch, voorzitterasdnuenen@kpnmail.nl.
Je kunt solliciteren door vóór 15 mei 2023 een brief of e-mail met CV en motivatie te sturen aan de ambtelijk ondersteuner van de ASD: Gemeente Nuenen, ter attentie van mevrouw Meriam van Onzenoort, Jan van Schijnveltlaan 2, 5671CK  Nuenen, m.vanonzenoort@nuenen.nl.

Meer weten over de ASD?

Lees meer op onze webpagina Adviesraad Sociaal Domein.