De exploitatie voor het strandbad Enode is de afgelopen 25 jaar in handen van Laco geweest. Bij het aflopen van de overeenkomst hierover heeft Laco aangegeven het strandbad puur als zwemwater niet te kunnen exploiteren zonder verlies te draaien. Dat is natuurlijk geen gewenste situatie, het zou betekenen dat het strandbad op een gegeven moment misschien zou moeten sluiten.

De gemeente wil het zwemwater behouden voor de inwoners van Nuenen. Daarom hebben we gezocht naar een exploitant die aanvullende activiteiten kan en wil organiseren waarmee de kosten voor het open houden van het strandbad gefinancierd zouden kunnen worden. We hoopten dat dit als positief bij-effect zou hebben dat het strandbad ook buiten de zomerperiode gebruikt kan worden en dat er ook meer recreatieve mogelijkheden zouden ontstaan voor de inwoners van Nuenen. Maar zoals gezegd: dit is aanvullend op de hoofdtaak voor een exploitant om het zwemwater open te stellen. 

Er zijn intensieve gesprekken gevoerd met diverse partijen, waaronder ook Laco. Inmiddels is de inschrijfprocedure afgelopen en bleek dat geen van de partijen waarmee we in gesprek zijn zich officieel hebben ingeschreven.
De gemeente gaat zo snel als mogelijk verder kijken en uitzoeken op welke manier we verder gaan. We willen namelijk allemaal graag dat het strandbad in de zomer open kan. Maar voor nu is het dus helaas nog onduidelijk hoe en met wie het strandbad Enode wordt geëxploiteerd.