De gemeente Nuenen heeft de afgelopen tijd onderzocht hoe en waar gestart kan worden met de warmtetransitie: stap voor stap, wijk voor wijk, naar een aardgasvrije gemeente. De Transitievisie Warmte 2021 is op donderdag 30 september vastgesteld door de gemeenteraad van Nuenen. De komende periode wordt, samen met inwoners, woningcorporaties en andere belanghebbenden onderzocht in welke wijk gestart gaat worden met een pilot Wijk Uitvoeringsplan.

Nederland aardgasvrij in 2050

Hoe verwarmen we in de toekomst onze woningen en gebouwen op een duurzame manier, zonder aardgas? Stap voor stap gaan we van het aardgas af, om uiterlijk in 2050 helemaal overgestapt te zijn naar duurzame alternatieven. Dit noemen we de warmtetransitie. Een opgave waar we allemaal mee te maken krijgen.

Transitievisie warmte 2021 vastgesteld

Samen met de woningcorporaties, netbeheerder Enexis, inwoners en andere belanghebbenden heeft de gemeente Nuenen, net als alle andere Nederlandse gemeenten, een Transitievisie Warmte opgesteld. In deze visie wordt onderzocht welke wijken hoe en wanneer aardgasvrij gemaakt kunnen worden. De eerste versie van de Transitievisie Warmte is donderdag 30 september 2021 door de gemeenteraad van Nuenen vastgesteld. 

Bekijk de Transitievisie Warmte

Aan de slag!

De Transitievisie Warmte geeft inzicht in de wijken die kansrijk zijn om op korte termijn met de warmtetransitie te beginnen. De komende tijd gaan we met inwoners, woningcorporaties, ondernemers en gebouweigenaren aan de slag met het opstellen van Wijk Uitvoeringsplannen. In welke wijk gestart wordt met een eerste pilot, dát bepalen we samen met de inwoners.

Meer lezen of zelf aan de slag?

De eerste stap naar een aardgasvrije woning of gebouw is energie besparen en isoleren. Veel inwoners van Nuenen zijn hier al mee aan de slag. Om tips te krijgen over wat u nog meer kunt doen kunt u een afspraak inplannen bij ons energieloket: Energiehuis Slim Wonen(externe link). Of neem eens een kijkje op de website van MilieuCentraal(externe link).