Op 1 augustus opende wethouder Sandor Löwik, samen met zijn collega’s Harrie van Dijk (Helmond) en Janine Spoor (Asten) de expositie “WIJ….doorbreken de cirkel van geweld”.
De indrukwekkende expositie vertelt verhalen van mensen rondom huiselijk geweld en kindermishandeling. Die verhalen vertellen ze samen met een persoon die voor hen belangrijk is geweest in het doorbreken van de cirkel van geweld.

Bij de opening werden indringende verhalen gedeeld door een slachtoffer van mensenhandel en door een pleger van huiselijk geweld. Het slachtoffer riep op om niet alleen te denken in oplossingen, maar vooral ook naar de mens achter de problemen te kijken. Zo gaf hij aan dat toen hij dakloos was er wel werd gezorgd voor een slaapplek, maar niet voor een ‘thuis’. De pleger van huiselijk geweld helpt nu lotgenoten. Hij pleitte voor meer aandacht voor deze groep, die ook hulp en ondersteuning nodig heeft.

Kom kijken

De expositie is gemaakt door Stichting Open Mind en is naar Zuidoost Brabant gehaald door de 21 MRE gemeenten. Te zien van 1 t/m 22 augustus op het Piet Blomplein in Helmond en daarna tot en met 9 september 2022 op het Stationsplein in Eindhoven. Bij de expositie horen een magazine, een podcast en een korte film.

Lees meer over de expositie WIJ.

Foto: Hans Choufoer - dit is Helmond