De zomervakantie is weer begonnen! Iedereen die een verfrissende plons wil nemen is overdag welkom op dagstrand Enode. 

Goed om te weten als u wilt komen

Om het voor iedereen gezellig en veilig te houden is een aantal huisregels opgesteld. Alle huisregels staan vermeld op het bord bij de ingang en op onze webpagina over Enode. De belangrijkste huisregels:

  • Er zijn geen honden toegestaan op het dagstrand. 
  • Houd er rekening mee dat er geen toezicht aanwezig is. Ouders met kinderen: let goed op. Wanneer een (jong) kind, dat niet kan zwemmen, kopje onder gaat, komt het meestal niet meer boven. Dit gaat in de meeste gevallen zonder gespartel of geluid. Wees extra alert!
  • Vanwege brandgevaar staan we geen barbecues, kampvuren of ander open vuur toe op het dagstrand.
  • Er zijn geen openbare toiletten aanwezig op het dagstrand. 

Tip: Neem voldoende drinken mee als u naar het dagstrand gaat (alcohol is niet toegestaan). In het weekend is het naastgelegen strandpaviljoen ’t Strandhuys geopend. Openingstijden kunt u vinden op de website www.strandhuys.nl.

Als het zonnetje schijnt

Om verbranding door de zon te voorkomen is goede bescherming belangrijk. Neem maatregelen ter voorkoming van verbranding.

  • Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon of zoek de schaduw op.
  • Bedek de huid met (UV-werende) kleding  en draag een pet of hoed met een brede rand en een UV-werende zonnebril.
  • Smeer de onbedekte huid regelmatig in met zonnebrandcrème met minstens factor 30 met een goed UVA-filter.
  • Besteed extra aandacht aan het beschermen van (jonge) kinderen tegen UV.

Maatregelen tegen overlast door ganzen

Wij zijn niet de enige bezoekers van het dagstrand. De ganzen weten het strandbad ook te vinden. De laatste weken was er daardoor veel ganzenontlasting op het terrein. We proberen dit zoveel mogelijk tegen te gaan door tijdens de zomervakantie elke vrijdag het gras te maaien en tegelijkertijd de ganzenpoep op te ruimen (tijdens het maaien wordt de ontlasting opgezogen). 

Nog meer dan zwemmen 

In de zomerperiode vinden er een paar evenementen plaats op dagstrand Enode. Tijdens deze evenementen en het opbouwen/afbreken hiervan is het mogelijk dat u enige hinder ondervindt. Actuele informatie over de toegankelijkheid van het dagstrand tijdens deze evenementen vindt u op onze webpagina Enode.