Toeristenbelasting

Als u een slaapplek aanbiedt in uw hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping, krijgt u een aanslag toeristenbelasting. De gemeente heft deze belasting omdat toeristen gebruikmaken van voorzieningen in de gemeente. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Wonen uw gasten in dezelfde gemeente waar uw bedrijf gevestigd is, hoeft u geen toeristenbelasting te betalen voor uw gasten. 

Hoe werkt het?

U ontvangt uw belastingaanslag in uw brievenbus of digitaal in uw Berichtenbox

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) verzorgt de toeristenbelasting voor de gemeente Nuenen. Hier kunt u terecht voor nadere uitleg, bijvoorbeeld over de tarieven van dit jaar. 

Inzage en zaken regelen

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) verzorgt de toeristenbelasting voor de gemeente Nuenen. Hier kunt u terecht voor inzage in uw gegevens en om zaken te regelen zoals de betaling of het indienen van bezwaar. 

ga naar het digitale loket

Via de digitale balie van BSOB vindt u: 

  • uw aanslagbiljet (digitaal raadplegen en downloaden)
  • specificatie: hoe is het bedrag opgebouwd 
  • aanvraag van kwijtschelding als u het bedrag niet kunt betalen 
  • aanvraag van automatische incasso 

Ook kunt u via BSOB bezwaar maken als u het niet eens bent met het bedrag. 

Meer informatie 

Naast toeristenbelasting draagt BSOB zorg voor de gemeentelijke belastingen in Nuenen. Heeft u vragen (zoals de manier waarop het bedrag is berekend en de voorwaarden die hierin meespelen) dan kunt u contact opnemen voor meer informatie: 

Tarieven 2024

toeristenbelasting per persoon per overnachting: € 2,40