Wat is het?

Algemeen

Bent u benieuwd wanneer u gebruik kunt maken van onze afvalophaaldiensten? Op de website van Blink kunt u hier alles over lezen.

In Nuenen zijn kroonringen geplaatst om uw PMD zak aan te hangen. De kroonringen zijn niet bedoeld voor opslag.

Wanneer PMD bij u wordt opgehaald, kunt u zien in de afvalkalender. U kunt het PMD afval ook gratis naar de milieustraat brengen

Waar kunt u gratis PMD zakken halen?

 • gemeentehuis Nuenen;
 • alle supermarkten in Nuenen (m.u.v. Aldi en Lidl;
 • milieustraat De Huufkes 48-50.

Twijfelt u of iets bij het PMD afval hoort? Kijk dan in de afvalwegwijzer.

Ophalen grof afval

Grof afval wordt één keer in de maand, de laatste woensdag van de maand, door de gemeente opgehaald. U kunt voor het aanbieden van grofvuil één of meerdere stickers kopen bij de afdeling Burgerzaken op het gemeentehuis.  Een sticker kost € 20,00 waarvoor u één colli grofvuil kunt laten ophalen. Deze colli mag niet groter zijn dan 0,5x0,5x1,5 meter. Op deze colli plakt u de sticker, zodat de inzamelaar ziet dat hij de colli mee moet nemen.

Natuurlijk blijft het mogelijk om grof huisvuil weg te brengen naar de Milieustraat. Op vertoon van uw milieupas kunt u daar grof huishoudelijke afvalstoffen tot 2m3 per keer aanbieden. 

Snoeiafval

De gemeente Nuenen haalt 2 x per jaar snoeiafval op.

De inzameldag voor snoeihout is op de laatste woensdag van maart en oktober.

Wanneer u snoeihout wilt aanbieden, kunt u hiervoor één of meerdere stickers kopen bij de afdeling Burgerzaken op het gemeentehuis. Belt u even voor een afspraak met (040) 2631631. Een sticker kost € 7,70. Voor dit bedrag kunt u 1 bundel snoeihout laten ophalen. Een bundel mag niet groter zijn dan 0,5*0,5*1,5m.

Op het snoeihout plakt u de sticker, zodat de inzamelaar ziet dat hij het moet meenemen. Leg het snoeihout veilig maar wel bereikbaar voor de vrachtwagen neer. 

Natuurlijk kunt u uw snoeihout ook brengen naar de Milieustraat. Het aanleveren van snoeihout is gratis, neemt u wel uw milieupas mee.

Klein Chemisch Afval (KCA)

Hebt u als particulier  KCA? Dan kunt u dit afgeven bij de Milieustraat.

Bij sommige supermarkten en bouwmarkten kunt u batterijen inleveren. Elektrische apparaten kunt u inleveren bij de elektronicazaak of de milieustraat.

Bent u benieuwd welk afval tot KCA behoort? Op de website van Blink kunt u hier alles over lezen.

Bladkorven

In de gemeente Nuenen plaatsen we in het laatste kwartaal van het jaar op meer dan 140 plaatsen een bladkorf. Er is er dus altijd eentje wel in de buurt. Naast het gemeentelijk blad kan hier ook uw eigen bladafval in.  Houd er rekening mee dat de korven eind december weer opgeruimd worden. 

Er zijn naast de tijdelijke bladkorven ook 14 permanente groenbakken voor uw snoei en tuinafval. Hier kan ook uw kerstboom in. De permanente groenbakken zijn niet voor bedrijfs (groen) afval en heeft u een aanhanger met groenafval ga dan naar de milieustraat Nuenen. Daar kunt u gratis terecht voor deze fractie.

Locaties bladkorven 

Permanente groenbakken

Als service voor onze inwoners staan op verschillende plekken in Nuenen permanente groenbakken. De groenbakken worden twee keer per week geleegd (in principe elke maandag en vrijdag). Als een bepaalde groenbak vol is, kunt u terecht bij een andere of bij de milieustraat.

De groenbakken zijn bedoeld voor kleine hoeveelheden snoei- en tuinafval.  Ze zijn niet bedoeld voor etensresten, mest van huisdieren, bedrijfsafval (hoveniers) en/of grote hoeveelheden (bomen, struiken, etc.). Grote hoeveelheden kunt u gratis naar de milieustraat brengen.

Gebruik de groenbakken liever niet na zonsondergang of voor zonsopgang. 

Locaties groenbakken.

 • Brabantring - Brabantring,op Splitsing hoek ingang schietbergen. Achterzijde woning heikampen 115
 • De spijkert - De Spijkert naast huisnummer 21
 • Dubbestraat - hoek Bakertdreef Dubbestraat, naast dubbestraat 32
 • Koppeldreef - doodlopend straatje, achterzijde Hoekstraat 54
 • Laar - tegenover laar 15/ tegenover van kemenadelaan 1
 • Lindenhof - tegenover flat met huisnummer 100
 • Lissevoort - op grasveld tegenover huisnummer 28
 • Meijerijlaan - tegenover uitgang Keizershof, naast Meijerijlaan 20
 • Hopveld - schuin tegenover Hopveld 4
 • Nieuw veld - tegenover huisnummer 3
 • Oude kerkdijk - tegenover huisnummer  60
 • Tomakker - achterzijde Beethof huisnummer 11
 • W. Alexanderstraat - zijkant van Oranjestraat huisnummer 24
 • Wettenseind - op parkeerplaats thv Huisnummer 24
 • Wielewaallaan - tegenover Lijndakkers huisnummer 34
 • Willem Schutslaan - tegenover huisnummer 1
 • Milieustraat - De huufkes 48/50

Hoe werkt het?

  Afval niet opgehaald

  Neem contact op met 0800 0492.

  U mag uw afval pas aanbieden na 22.00 uur voor de ophaaldag. De inzamelaar start met ophalen om 07.30 uur. U moet uw container op de ophaaldag vóór 20.00 uur weer binnen hebben gezet. 

  Als een container niet helemaal leeg is gemaakt

  Natuurlijk is het vervelend dat uw container niet volledig geleegd is. Helaas is het niet mogelijk om een extra lediging aan te
  vragen. Wanneer het afval bij het kantelen en schudden van de container niet vrijkomt, en uit de container valt; dan heeft het
  afval waarschijnlijk toch vastgezeten. De ophaaldienst mag onder andere i.v.m. veiligheid niet met de eigen handen het afval uit
  de container halen. 

  U mag ervan uit gaan dat Blink er alles aan doet om uw container leeg te maken. Wij adviseren u dan ook graag om vóór de volgende ledigingsdag de inhoud van de container zo los mogelijk in de container aan te bieden. Wellicht kunt u de zakken wat minder vol in de container doen zodat het vastzitten van afval hierbij ook wordt
  voorkomen. Uw lediging blijft wel geregistreerd.