Wat is het?

Algemeen

Bent u benieuwd wanneer u gebruik kunt maken van onze afvalophaaldiensten? Op de website(externe link) van Blink kunt u hier alles over lezen.

In Nuenen zijn kroonringen geplaatst om uw PMD zak aan te hangen. De kroonringen zijn niet bedoeld voor opslag.

Wanneer PMD bij u wordt opgehaald, kunt u zien in de afvalkalender(externe link). U kunt het PMD afval ook gratis naar de milieustraat brengen

Waar kunt u gratis PMD zakken halen?

  • gemeentehuis Nuenen;
  • alle supermarkten in Nuenen (m.u.v. Aldi en Lidl);
  • milieustraat De Huufkes 48-50.

Twijfelt u of iets bij het PMD afval hoort? Kijk dan in de afvalwegwijzer(externe link).

Grof Vuil

Voor grof vuil verwijzen wij u naar de milieustraat Nuenen. Heeft u veel bouwafval of meubels dan zijn er bedrijven die een aanhanger verhuren voor een of meerdere dagen. Maar neem eerst contact op met de Kringloopwinkel Nuenen HET GOED, wellicht zitten er toch ook meubels bij die een tweede kans verdienen. Voor een matras wordt apart een tarief in rekening gebracht i.v.m. de hoge verwerkingskosten.

Neemt u wel uw milieupas mee (pin betaling) en hou er rekening mee dat u tot 2 m3 per keer kunt aanbieden.

Klein Chemisch Afval (KCA)

Hebt u als particulier KCA? Dan kunt u dit afgeven bij de Milieustraat.

Bij sommige supermarkten en bouwmarkten kunt u batterijen inleveren. Elektrische apparaten kunt u inleveren bij de elektronicazaak of de milieustraat.

Bent u benieuwd welk afval tot KCA behoort? Op de website(externe link) van Blink kunt u hier alles over lezen.

GRIP- wagen de Mobiele milieustraat

Een oud koffiezetapparaat, lege batterijen, kapotte lampjes? Binnenkort hoef je er niet meer voor naar de milieustraat, maar kun je het ook kwijt bij de GRIP-wagen in de buurt. De GRIP-wagen reist twee dagen door Nuenen en staat elke dag/uur op verschillende plekken. Bekijk wanneer de GRIP-wagen bij jouw in de buurt is.

Wat moet ik doen?

Afval niet opgehaald

Neem contact op met 0800 0492 of per mail via klantenservice@mijnblink.nl. De melding moet de dag NA inzameling voor 12:00 binnen zijn. Blink bepaalt of er wel of niet wordt terug gereden.

U mag uw afval pas aanbieden na 22.00 uur voor de ophaaldag. De inzamelaar start met ophalen om 07.30 uur. U moet uw container op de ophaaldag vóór 20.00 uur weer binnen hebben gezet.

Als een container niet helemaal leeg is gemaakt

Natuurlijk is het vervelend dat uw container niet volledig geleegd is. Helaas is het niet mogelijk om een extra lediging aan tevragen. Wanneer het afval bij het kantelen en schudden van de container niet vrijkomt, en uit de container valt; dan heeft hetafval waarschijnlijk toch vastgezeten. De ophaaldienst mag onder andere i.v.m. veiligheid niet met de eigen handen het afval uitde container halen. U mag ervan uit gaan dat Blink er alles aan doet om uw container leeg te maken. Wij adviseren u dan ook graag om vóór de volgende ledigingsdag de inhoud van de container zo los mogelijk in de container aan te bieden. Wellicht kunt u de zakken wat minder vol in de container doen zodat het vastzitten van afval hierbij ook wordtvoorkomen. Uw lediging blijft wel geregistreerd.