Wat is het?

Algemeen

Bent u benieuwd wanneer u gebruik kunt maken van onze afvalophaaldiensten? Op de website van Blink kunt u hier alles over lezen.

In Nuenen zijn kroonringen geplaatst om uw PMD zak aan te hangen. De kroonringen zijn niet bedoeld voor opslag.

Wanneer PMD bij u wordt opgehaald, kunt u zien in de afvalkalender. U kunt het PMD afval ook gratis naar de milieustraat brengen

Waar kunt u gratis PMD zakken halen?

 • gemeentehuis Nuenen;
 • alle supermarkten in Nuenen (m.u.v. Aldi en Lidl;
 • milieustraat De Huufkes 48-50.

Twijfelt u of iets bij het PMD afval hoort? Kijk dan in de afvalwegwijzer.

Bladkorven en permanente groenbakken

In de gemeente plaatsen we in het laatste kwartaal van het jaar op meer dan 140 plaatsen een bladkorf. Er is er dus altijd wel eentje in de buurt. Kijk op de plattegrond voor de locaties.

Naast het gemeentelijk blad kan hier ook uw eigen bladafval in (is de bak vol, wacht dan tot deze leeg is of ga naar een andere bak in de buurt). Houd er rekening mee dat de korven eind december weer opgeruimd worden (dus is de bladkorf weg dan mag er geen bladafval meer geplaatst worden).

Kerstboom en permanente groenbakken

Ook al zijn eind december alle bladkorven opgeruimd kunt u in de éérste week van januari hier u kersboom aanbieden. In de week van 10 januari ruimen we dan in een keer alle kerstbomen op. Of u brengt het gratis naar de milieustraat.  Voor al het andere bladafval verwijzen wij u dan naar de 16 permanente groenbakken. De bladkorven en permanente groenbakken zijn NIET bedoeld  voor (bedrijfs) groenafval. En heeft u een aanhanger met groenafval ga dan naar de milieustraat Nuenen. Daar kunt u gratis terecht voor deze fractie. Bij misbruik van de permanente groenbakken kan de locatie worden opgeheven.

Permanente groenbakken

Als service voor onze inwoners staan op verschillende plekken in Nuenen permanente groenbakken. De groenbakken worden twee keer per week geleegd (in principe elke maandag en vrijdag). Als een bepaalde groenbak vol is, kunt u terecht bij een andere of bij de milieustraat.

De groenbakken zijn bedoeld voor kleine hoeveelheden snoei- en tuinafval.  Ze zijn niet bedoeld voor etensresten, mest van huisdieren, bedrijfsafval (hoveniers) en/of grote hoeveelheden (bomen, struiken, etc.). Grote hoeveelheden kunt u gratis naar de milieustraat brengen.

Gebruik de groenbakken liever niet na zonsondergang of voor zonsopgang. 

Locatie permanente groenbakken

Kijk hier op de plattegrond voor de locaties.

 • Brabantring - Brabantring,op Splitsing hoek ingang schietbergen. Achterzijde woning heikampen 115
 • De spijkert - De Spijkert naast huisnummer 21
 • Dubbestraat - hoek Bakertdreef Dubbestraat, naast dubbestraat 32
 • Koppeldreef - doodlopend straatje, achterzijde Hoekstraat 54
 • Laar - tegenover laar 15/ tegenover van kemenadelaan 1
 • Lindenhof - tegenover flat met huisnummer 100
 • Meijerijlaan - tegenover uitgang Keizershof, naast Meijerijlaan 20
 • Hopveld - schuin tegenover Hopveld 4
 • Nieuw veld - tegenover huisnummer 3
 • Oude kerkdijk - tegenover huisnummer  60
 • Tomakker - achterzijde Beethof huisnummer 11
 • W. Alexanderstraat - zijkant van Oranjestraat huisnummer 24
 • Wettenseind - op parkeerplaats thv Huisnummer 24
 • Wielewaallaan - tegenover Lijndakkers huisnummer 34
 • Willem Schutslaan - tegenover huisnummer 1
 • Milieustraat - De huufkes 48/50

Grof Vuil

Voor grof vuil verwijzen wij u naar de milieustraat Nuenen. Heeft u veel bouwafval of meubels dan zijn er bedrijven die een aanhanger verhuren voor een of meerdere dagen. Maar neem eerst contact op met de Kringloopwinkel Nuenen HET GOED, wellicht zitten er toch ook meubels bij die een tweede kans verdienen.  Voor een matras wordt apart een tarief in rekening gebracht i.v.m. de hoge verwerkingskosten.

Neemt u wel uw milieupas mee (pin betaling) en hou er rekening mee dat u tot 2 m3 per keer kunt aanbieden.

Klein Chemisch Afval (KCA)

Hebt u als particulier  KCA? Dan kunt u dit afgeven bij de Milieustraat.

Bij sommige supermarkten en bouwmarkten kunt u batterijen inleveren. Elektrische apparaten kunt u inleveren bij de elektronicazaak of de milieustraat.

Bent u benieuwd welk afval tot KCA behoort? Op de website van Blink kunt u hier alles over lezen.

Hoe werkt het?

  Afval niet opgehaald

  Neem contact op met 0800 0492.

  U mag uw afval pas aanbieden na 22.00 uur voor de ophaaldag. De inzamelaar start met ophalen om 07.30 uur. U moet uw container op de ophaaldag vóór 20.00 uur weer binnen hebben gezet. 

  Als een container niet helemaal leeg is gemaakt

  Natuurlijk is het vervelend dat uw container niet volledig geleegd is. Helaas is het niet mogelijk om een extra lediging aan te
  vragen. Wanneer het afval bij het kantelen en schudden van de container niet vrijkomt, en uit de container valt; dan heeft het
  afval waarschijnlijk toch vastgezeten. De ophaaldienst mag onder andere i.v.m. veiligheid niet met de eigen handen het afval uit
  de container halen. 

  U mag ervan uit gaan dat Blink er alles aan doet om uw container leeg te maken. Wij adviseren u dan ook graag om vóór de volgende ledigingsdag de inhoud van de container zo los mogelijk in de container aan te bieden. Wellicht kunt u de zakken wat minder vol in de container doen zodat het vastzitten van afval hierbij ook wordt
  voorkomen. Uw lediging blijft wel geregistreerd.