Bent u 25 jaar of ouder? En heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvangt u vanaf april maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt.

In de e-mail staan nieuwe bekendmakingen die gaan over dingen die spelen rondom uw woonadres. Zoals de bij de gemeente aangevraagde en verleende vergunningen, bouwplannen en wijzigingen in plaatselijke regels.
Het zijn bekendmakingen van uw gemeente, provincie, waterschap, regionaal samenwerkingsverband en van de Rijksoverheid. Deze staan ook op de website: www.officielebekendmakingen.nl

De overheid wil beter informeren

Met deze e-mail wil de overheid u beter informeren over dingen die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt maken.

U ontvangt een welkomstmail

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij Mijn Overheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft. Via Mijn Overheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Afmelden kan eenvoudig via de afmeldlink in de e-mail.

Controleer altijd eerst de afzender van een mail

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt.
Meer informatie

Wilt u meer weten over ‘Berichten over uw Buurt’? Op Overheid.nl vindt u meer informatie over de mailservice en veelgestelde vragen en antwoorden. Of bekijk de video hieronder.