Gisteren was een speciale dag voor het bouwproject Aan ’t Zand, als onderdeel van de eerste fase in de wijk Nuenen West. Het bereiken van het hoogste punt van de bouw van 58 sociale huurwoningen werd gevierd, een belangrijke mijlpaal!

Alle projectbetrokkenen waren aanwezig bij de viering. Angela Pijnenburg van Wooninc, Mireille Knape van BPD en wethouder Patrick Kok werden met een grote kraan naar boven gebracht. Bij de kopgevel werden de vlaggen in top gehesen. Dit is een bijzonder moment, omdat dit het grootste sociale woningbouwproject is in Nuenen-West tot nu toe. De wijk wordt in fases gerealiseerd en zal uiteindelijk ongeveer 1600 woningen tellen.

Volgens planning worden de 58 sociale huurwoningen Aan ’t Zand door de aannemer medio juli 2024, dus nog voor de bouwvak opgeleverd aan Wooninc. Enkele weken daarna kunnen de huurders hun nieuwe woning betrekken. Op dat moment zijn de paden, parkeerplaatsen en het gras door de ontwikkelaar, BPD aangelegd. In het najaar volgt de aanplant van het overige groen. 

Wethouder Patrick Kok heeft gesprekken gevoerd met de bouwers van Nuenen-West over het omzetten van bestaande plannen naar meer betaalbare huizen. Bouwfonds BPD, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Nuenen-West, staat open voor dit soort gesprekken, volgens Kok. „Al is het lastig om bestaande bestemmingsplannen te wijzigen, die zijn erg strikt. Toch is met wat creativiteit wel wat mogelijk.”

Zo werken BPD en Wooninc. aan een plan voor dertig eenpersoonswoningen op een plek waar eerder grotere huizen waren gepland, wat enthousiasme opwekt bij Kok. "We moeten flexibel zijn en bouwen wat Nuenen nodig heeft. De woningmarkt verandert immers constant."