Op twee locaties in de gemeente Nuenen zijn op donderdag 21 maart 2024 controles uitgevoerd. Op één van de twee locaties is in een bedrijfspand illegale bewoning aangetroffen. Ook was de brandveiligheid van het pand niet in orde. Vanwege de brandgevaarlijke situatie zijn vervolgstappen in de handhaving door de gemeente ingezet. Op de andere locatie zijn geen onregelmatigheden aangetroffen.

Bij deze controle waren de gemeente Nuenen, de politie Oost-Brabant en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) aanwezig. Er is gecontroleerd of aan de wet- en regelgeving wordt voldaan. Daarnaast is het belangrijk om eigenaren van panden of percelen in het buitengebied weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Dommelstroom Interventie Team (DIT)

Het DIT is een interventieteam onder regie van de zes Dommelstroomgemeenten Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel en Valkenswaard. Het DIT voert controles uit bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of die niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en/of andere overtredingen. Het DIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties.

Melden verdachte situaties en overlast

Inwoners kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zij kunnen verdachte situaties en/of overlast melden. Dat kan telefonisch bij de gemeente Nuenen of bij de politie via 0900-8844. 

Liever anoniem melden? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl(externe link). Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.