Energiehuis Slim Wonen is een Serviceloket voor én door bewoners. Het doel is om u te helpen met slim energiebesparen en gratis voorlichting. Op de website EnergieHuisSlimWonen.nl(externe link) krijgt u deskundige en onafhankelijke voorlichting om uw woning te verduurzamen. 

Gratis Serviceloket, voorlichting en themabijeenkomsten

EnergieHuis Slim Wonen organiseert gratis themabijeenkomsten (externe link)over Slim isoleren, Zonnepanelen, Warmtepompen en workshops over de woning Quickscan. U kunt een afspraak maken met een Energiecoach voor gratis persoonlijke voorlichting over bespaarmogelijkheden of opwekken van duurzame energie. Het Serviceloket is ook telefonisch en per email bereikbaar voor korte vragen. Kijk op de website bij ‘Contact(externe link)' voor de (telefonische) opening- en bezoekerstijden of vul het Contactformulier in.

Showroom- en bezoekerscentra

Ook kunt u het uitgebreide showroom-informatiecentrum van het EnergieHuis in Helmond bezoeken. Hier kunt u alle duurzame bespaarmaatregelen bekijken en nieuwe ontwikkelingen zien en ervaren. Ook kunt u terecht bij Demonstratiewoning in Someren of Energyport Peelland in Deurne.

Lokale initiatieven en collectieve acties

Op de website vindt u ook de lokale initiatieven en collectieve acties(externe link) in Nuenen. 
 

Samenwerking 8 gemeenten 

Energiehuis Slim Wonen is een samenwerking van 8 gemeenten: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Someren en Nuenen. Het initiatief is een voortzetting van de Stichting Energiehuis Helmond en het Energieloket Zuidoost Brabant.