Nuenen aardgasvrij

Nuenen, een fijne plek om te wonen, werken en leven. Nu én in de toekomst. Daarom gaan we stap voor stap aan de slag met de warmtetransitie: onze woningen en gebouwen isoleren en aardgas vervangen voor schone, ‘groene’ alternatieven. Dat betekent wat voor ons allemaal. Laten we samen kleine, concrete stappen zetten die zorgen voor een soepele transitie. Samen in stroomversnelling!

Aan de slag in uw buurt

Aardgasvrij worden we niet in één keer. En dat hoeft ook niet. Voor 2030 willen we starten in een aantal buurten met potentie*, waar we stap voor stap samen aan de slag gaan. U kunt zelf ook al veel doen, zelfs als u niet in één van de buurten waar we willen gaan starten woont en/of een bedrijf heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw buurt? Of welke stappen u zelf al kunt zetten?

Bezoek de website Hoe gaan we Nuenen duurzaam verwarmen?

Wij adviseren om de website Nuenen Duurzaam Verwarmen te bekijken via een computer of laptop. Op een mobiele telefoon of tablet zijn de kaarten niet optimaal zichtbaar. Er wordt gewerkt aan de verdere toegankelijkheid van deze website.

Op deze website vindt u ook meer informatie over de Nuenense Transitievisie Warmte en meerdere tips rondom subsidieregelingen, interessante projecten. Ook delen mede-Nuenenaren hun ervaringen.

De Nuenense Transitievisie Warmte

In 2050 wonen, werken en leven we in Nuenen duurzaam en zonder aardgas. Het is nog een flinke klus om dat te bereiken. Om in kaart te brengen hoe we dit aan kunnen pakken, heeft de gemeente een Transitievisie Warmte opgesteld. Daarin is per wijk onderzocht wat momenteel de meest geschikte oplossing is om woningen en gebouwen duurzaam te verwarmen.

Vragen of ideeën over de website Nuenen Duurzaam Verwarmen of de Transitievisie Warmte?

Vragen stellen of ideeën delen kan altijd. Graag zelfs! Mail ze naar stroomversnelling@nuenen.nl

* Een buurt met potentie is een buurt/wijk dat nu al kan starten met de warmtetransitie, omdat deze positief scoren op veel criteria binnen technisch, economisch en sociaal onderzoek t.b.v. de Transitievisie Warmte.