Wat is het?

Vanaf 1 januari 2022 verzorgt Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) de opvang van zwerfdieren voor 14 regiogemeenten, waaronder gemeente Nuenen. De stichting beschikt ook over eigen dierenambulances en werkt vanuit een nieuw duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven.

Wat moet ik doen?

Dier in nood?

Is er een dier in nood? Bel dan vanaf 1-1-2022 naar het noodhulpnummer (040) 747 01 00. Dit nummer is altijd bereikbaar, maar bel buiten kantooruren alleen als het echt nodig is. Blijf bij het dier tot de dierenambulance is gearriveerd. Gaat het om een wild dier, zoals een vogel of een egel? Hou het dier dan niet vast, maar doe het bijvoorbeeld in een doosje. Dat zorgt bij wilde dieren voor minder stress.

Huisdier kwijt?

Wanneer een dier binnenkomt bij St. ROZE checken de medewerkers eerst of ze de eigenaar kunnen vinden (bijvoorbeeld via het aflezen van een chip). Lukt dat niet dan plaatsen zij het dier op de eigen website www.rozeindhoven.nl, op www.amivedi.nl en op de social media om het dier weer zo snel mogelijk te kunnen herenigen met de eigenaar. Dieren ter adoptie worden vermeld op onze website/social media kanalen en de site www.dierenasiels.com. Voor adoptie kan een afspraak ter kennismaking worden gemaakt.

Meer informatie Stichting ROZE

Voor meer informatie over de Stichting, het ophalen van vermiste dieren, het afstand doen van dieren, het adopteren van asieldieren en voor werkzaamheden als vrijwilliger kunt binnen kantooruren contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer (040) 747 01 47. U kunt overigens St. ROZE benaderen voor alle dier gerelateerde zaken. We denken graag mee met gemeenten en inwoners inzake alle problemen en uitdagingen op het gebied van dierenwelzijn. Niet alleen voor de opvang van zwerfdieren.

Algemeen telefoonnummer 040-7470147, bereikbaar vanaf 1-1-2022 op ma-vr van 10.00-16.00 uur en op za van 13.00-16.00 uur, mailadres info@rozeindhoven.nl, locatie Kanaaldijk Noord 127a, openingstijden publiek (op afspraak) ma-za 13.00-16.00 uur.

Tijdelijke taken Dierbescherming

De Dierenbescherming blijft tot 1 okt 2022 de taken TNR (overlast zwerfkatten via gemeente), crisisopvang (via politie) en huisuitzettingen (via opdrachtgever) doen. Na 1 okt 2022 neemt St. Roze ook deze taken over.