Op 2 mei heeft de burgemeester een woning aan de Irenestraat, voor een periode van 4 maanden, gesloten vanwege de vondst van harddrugs. Dit doet de gemeente op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Tijdens een eerdere controle in de woning heeft de politie een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Als gemeente vinden wij een veilige woon- en leefomgeving belangrijk. Daarom treedt de burgemeester hard op tegen drugscriminaliteit.

Niet alleen risico voor direct betrokkenen

We kunnen de risico’s van hennepteelt of drugshandel niet vaak genoeg benadrukken. Ook voor personen die niet direct bij de drugshandel betrokken zijn, maar wel wonen of een bedrijf hebben in het pand waar de politie drugs constateert. U loopt het risico dat uw woning of bedrijfspand gesloten wordt, met alle gevolgen van dien.

Nog een mogelijke maatregel: ontbinding van de huurovereenkomst

Is het pand waar de drugs of hennep wordt aangetroffen door de eigenaar verhuurd aan een particulier of bedrijf? Dan kan de eigenaar besluiten om de huurovereenkomst te ontbinden. Dit kan ook wanneer de huurder zelf niet direct iets met de hennep of drugs te maken heeft. Dat betekent dat de huurder nooit meer terug mag keren naar het pand.

Meer informatie over het Damoclesbeleid vindt u hier: www.nuenen.nl/damoclesbeleid