Nuenen in stroomversnelling

In de toekomst zullen huizen op een andere manier verwarmd moeten worden. Hoe, dat weten we nog niet precies, er vinden continu nieuwe ontwikkelingen plaats. Maar dat we op een andere manier zullen moeten verwarmen, daar kunnen we niet omheen. Om deze warmtransitie samen met onze inwoners te maken, zoeken we Nuenenaren die met ons willen meedenken en een actieve rol willen spellen. Zo brengen we de energietransitie samen in stroomversnelling!

Meedenken over jouw wijk?

Wij zoeken naar wijken in de gemeente Nuenen waar we samen aan de slag kunnen met het verduurzamen van woningen. Wil jij met jouw huis en samen met jouw buurt aan de slag? Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden in jouw buurt? Stuur dan een email met je naam, adres en postcode naar stroomversnelling@nuenen.nl. Activeer ook jouw buurtgenoten, verwijs ze naar deze website en wie weet gaan we met jouw buurt aan de slag! 

Vragen stellen of ideeën delen kan altijd. Graag zelfs! Mail ze naar stroomversnelling@nuenen.nl.

Steek nú energie in je huis. De energiecoaches van Energiehuis Slim Wonen helpen je daar graag bij.

Voel de warmte van je woning

Je huis is een kostbaar bezit. Het draagt veel bij aan jouw geluk en welzijn. Je kunt dag in dag uit bezig met de inrichting, met gezellig maken of met klussen. Het is de plek waar je woont, leeft, geniet van het leven. Daar voel je je veilig, daar ben je trots op. Voel je de warmte al? 

Wat je niet verbruikt, hoef je niet te betalen Dát is zeker.

De energieprijzen blijven onzeker, het vorig jaar zorgden ze voor stress. Wat ze in 2024 gaan doen, niemand kan het precies zeggen. Een vast contract biedt weer enige zekerheid. Maar het meeste zekerheid biedt het verduurzamen van je huis. Zekerheid zit niet alleen in een vast contract, zekerheid zit vooral in je huis verduurzamen.

Begin met kleine maatregelen

Wil jij er altijd warmpjes bijzitten? Zonder je zorgen te maken over je energierekening. Begin met kleine maatregelen. Met een paar simpele aanpassingen in huis, werk je al toe naar een comfortabele woning met een lagere energierekening. En dat is blijvend.

Meer weten?

Wil je meer doen? Neem contact op met  een energiecoach op www.energiehuisslimwonen.nl of loop op zaterdag van 11.00 -13.00 binnen in de Bibliotheek Nuenen. Ook op www.milieucentraal.nl vind je heel veel tips om je huis aan te pakken.

Lokale helden Selma, Huub en Jacky geven bespaartips

Steek nú energie in je huis – campagne om energie te besparen

Een paar maanden geleden won Selma Zeijen een plan van aanpak om haar huis te verduurzamen. Samen met energiecoach Huub Janssen van Energiehuis Slim Wonen is ze aan de slag gegaan. Huub is een van de veertien Nuenense – onafhankelijke - coaches die mensen ondersteunt bij het nemen van maatregelen. Voor Selma heeft dat veel inzicht over haar woning opgeleverd en duidelijk gemaakt wat je allemaal kunt doen om energie te besparen. Dat wil ze graag delen met iedereen in Nuenen.

Ga voor zekerheid, bespaar.

Alle energie die je in je huis stopt om te verduurzamen, verdien je dubbel en dwars terug. Het vorig jaar was er nog een energieplafond waardoor de kosten enigszins binnen de perken bleven. In 2024 is dat niet het geval. Een aantal kleine maatregelen kun je zelf doen, voor grotere heb je advies nodig. Je woning verduurzamen biedt zekerheid. Daarmee bespaar je blijvend.

Laat je inspireren

De komende maanden geeft Selma Zeijen, samen met Huub Janssen, en Jacky (8 jaar) in korte filmpjes tips om te besparen. De campagne is vooral online te zien: op Facebook, Instagram en Youtube.

Lezing

Daarnaast vertelt Selma op 21 februari (aanvang 19.30) in het Klooster over wat het plan van aanpak aan inzicht heeft opgeleverd. De Nuenense energiecoaches zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.