De gemeente kan u helpen bij het vinden van de juiste zorg. U kunt hiervoor contact opnemen met medewerkers van het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD). Zij denken met u mee over hoe u uw probleem kunt aanpakken.
Voor iedereen is de oplossing anders, omdat iedere persoon en situatie anders is. We gaan met u in gesprek om samen te kijken naar uw situatie, vraag en mogelijke oplossingen. Het CMD is bereikbaar via: 040-283 16 75.

Het CMD heeft een overzicht van alle partijen die kunnen ondersteunen. Zij helpen u bij het vinden van de partij die u het best kan bijstaan.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Als u graag iemand heeft die u ondersteunt in dit proces, maar in uw omgeving niemand heeft of als u een onafhankelijke partij erbij wilt hebben, kunt u ondersteuning vragen van een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner is een onafhankelijke persoon die u ondersteunt bij uw zorgvraag en die met u meekijkt naar het besluit dat het CMD neemt.
De cliëntondersteuner is er voor u, denkt met u mee en kan u gratis advies geven. De cliëntondersteuner kan met u mee naar het gesprek of is bij u thuis wanneer er een gesprek plaatsvindt. Bij het gesprek mag u ook altijd nog iemand meenemen, zoals een familielid, vriendin, buurman of vertrouwd persoon. Cliëntondersteuning is gratis. 

Wat kan de cliëntondersteuner voor u doen?

- Kortdurende hulp bieden bij het aanvragen van zorg en ondersteuning.
- Samen met u uitzoeken wat uw vragen en wensen zijn en u helpen om deze onder
  woorden te brengen.
- Meegaan met gesprekken bij organisaties of bij de gemeente.
- Uitleggen hoe een aanvraag verloopt.
- Helpen met het maken van eigen keuzes.
- Meedenken en zoeken naar oplossingen met mensen in uw eigen omgeving.
- Meedenken en zoeken naar mogelijkheden in de buurt.
- Meehelpen wanneer u het oneens bent met de zorg of ondersteuning die u krijgt.

Voor wie?

Voor alle inwoners in de gemeente Nuenen die hulp nodig hebben bij het (aan)vragen van zorg en ondersteuning. Ook mensen die al zorg of ondersteuning krijgen of die mantelzorg geven, kunnen gebruik maken van cliëntondersteuning. 

Inwoners tot en met 54 jaar kunnen zich melden bij het CMD. Het CMD heeft contact met Zorgbelang, MEE De Meent Groep en Cliëntondersteuningplus. Het CMD zorgt voor het contact met één van deze organisaties.

Inwoners van 55 jaar en ouder kunnen terecht bij de drie cliëntondersteuners van de seniorenverenigingen. U hoeft geen lid van de verenigingen te zijn.   

Heeft u een WLZ indicatie?
Inwoners met een WLZ indicatie kunnen voor de cliëntondersteuning terecht bij MEE De Meent Groep. Zij zijn bereikbaar via tel: 088-4653555.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op: Nuenen-Helpt https://www.nuenenhelpt.nl/is/een-vraag-over-2/zorg-en-ondersteuning/zorg-aanvragen/clientondersteuning(externe link)