Een papiertje op de stoep, een plastic flesje in een hoek en blikjes op het grasveldje? Niemand houdt van een vervuilde omgeving. Daarom gaat heel Nederland aan de slag voor een schonere buurt tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart 2023. Nuenen kent al ruim 250 vrijwilligers (Nuenen schoon) die het hele jaar al zwerfafval prikken.

Iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag: alleen of samen met de buurt, vereniging, bedrijf, wijk of vrienden. Samen schoonmaken is gezelliger. Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat, de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met elkaar kan de buurt al zichtbaar.

Doet u ook mee?

Zwerfaval is een probleem van ons allemaal. Maar we kunnen ook allemaal bijdragen aan een oplossing. Wij doen een oproep aan inwoners, scholen en verenigingen om de handen ineen te slaan om samen Nuenen Schoon te maken. Alle kleine beetjes helpen en veel handen maken licht werk!

De gemeente helpt u mee

De gemeente Nuenen ondersteunt de initiatieven door het aanbieden van een pakket met handschoenen, veiligheidsvestjes, afvalgrijpers en afvalzakken. De materialen worden door de gemeente gebracht en opgehaald op een afgesproken locatie (op=op).

Aanmelden voor 12 maart

Doet u ook mee? Meld u dan aan voor 12 maart via afval@nuenen.nl of 040 263 16 31. Na aanmelding neemt de gemeente contact met u op.

Liever aan de slag op een ander moment?

Graag zelfs! We hebben veel op voorraad maar op=op. Daarom proberen we de actie te verspreiden want samen doen we meer!