Subsidie voor innovatieve bedrijven (SIR 2023)

Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven in deze uitdagende tijden van toenemende personeelstekorten en grondstofprijzen te ondersteunen, heeft de Provincie Noord-Brabant de SIR-regeling ingesteld. SIR staat voor Stimulering van Innovatie in de Regio. Op 1 februari 2023 ging de regeling voor de tweede keer open. Vanaf 2023 mag de regio Zuidoost-Brabant voor het eerst ook deelnemen aan deze regeling.

Voor mbk-ondernemingen en innovatieve startups in Zuidoost-Brabant

Deze Stimulering van Innovatie in de Regio-regeling moet de drempel om te innoveren verlagen en is bedoeld voor mbk-ondernemingen en innovatieve startups in een groot aantal economische sectoren in de regio Zuidoost-Brabant.

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten en productieprocessen die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering, mobiliteit en verduurzaming van de voedselketen. Het gaat om innovatie-initiatieven van zowel gevestigde mbk-ondernemers als innovatieve startups in de vroegste fase van de ontwikkeling. Op deze manier biedt de SIR juist deze ondernemingen nieuwe perspectieven.

Subsidiebedragen

Het subsidiepercentage voor bestaande ondernemingen is 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 45.000. Voor innovatieve startups is dat 50% met een maximum subsidiebedrag van € 15.000.

Metropoolregio Eindhoven begeleidt aanvragen

Lees meer over (het aanvragen van) de SIR-regeling op de website van de Metropoolregio Eindhoven.