Energie besparen met de witgoedregeling voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Nuenen helpt inwoners met een kadokaart van €500,-. Deze kadokaart biedt €500,- korting bij de aanschaf van een energiezuinige koelkast, vriezer, wasmachine of vaatwasser. Oude apparaten gebruiken vaak veel energie. Uw nieuwe apparaat zorgt voor jaren minder energieverbruik.

Voor wie is de witgoedregeling?

Als u voor deze regeling in aanmerking komt, heeft u een brief van de gemeente Nuenen ontvangen. Het gaat om huishoudens met een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm en/of huishoudens die eerder de eenmalige energietoeslag hebben ontvangen.

Hoe vraag ik de kadokaart aan?

Heeft u een brief ontvangen, dan heeft u tot september de tijd om uw kadokaart online aan te vragen. Wacht dus niet te lang met aanvragen. De kadokaart is 62 dagen geldig na afgiftedatum. Op de website van regionaal energieloket(externe link) kunt u een kadokaart aanvragen, inwisselen en het bedrag controleren. De exacte geldigheidsdatum staat vermeld in de toegestuurde brief. Daarna is het tegoed op de kaart onbruikbaar en kan er geen aanspraak worden gemaakt op enige geldelijke vergoeding.

Wachtlijst

Inwoners die de brief hebben ontvangen en geen kaart meer kunnen aanvragen komen automatisch op de wachtlijst. We houden in de gaten of de kadokaarten binnen 62 dagen worden besteed. Zo niet, dan komen er weer kadokaarten beschikbaar. De gemeente maakt tussentijds de balans op zorgt ervoor om iedereen die op de wachtlijst staat van een kaart te voorzien. Mocht er op enig moment een kaart beschikbaar zijn, krijgt de eerstvolgende op de lijst de kaart thuisgestuurd.

Ik heb de brief niet ontvangen

Inwoners die geen bericht hebben ontvangen, maar wel recht denken te hebben op de witgoedregeling, kunnen een aanvraag indienen via het klachtenformulier. Voeg hierbij een kopie van de meest recente inkomensbewijzen, bijvoorbeeld loon, pensioen of uitkeringsspecificatie van de afgelopen 2 maanden toe. 

Nog meer energie besparen

Graag helpen wij u ook met andere maatregelen om thuis minder stroom en gas te gebruiken. Nuenen heeft vrijwillige bespaarcoaches die gratis kleine energiebesparende maatregelen bij u thuis komen doen. Als u dat wilt, stuur dan een berichtje aan Stroomversnelling@nuenen.nl.