Cultureel centrum Het Klooster in Nuenen is de thuisbasis voor veel verenigingen in de gemeente Nuenen. Het multifunctionele gebouw is verouderd en wordt daarom gerenoveerd. Het wordt een functioneel en duurzaam gebouw: een sociaal en cultureel bruisend hart in het centrum van Nuenen dat uitnodigt om er te vertoeven. De verenigingen die in het Klooster hun thuis hebben, beschikken straks over optimale voorzieningen voor hun activiteiten en werken intensief samen in Vereniging Het Klooster. Vereniging Het Klooster zorgt voor beheer en exploitatie van dorpshuis, waarbij de maatschappelijke functie voorop staat.

Laatste nieuws: aannemer en interieurarchitect bekend

Na een succesvolle aanbesteding zijn de aannemer en interieurarchitect bekend. Koninklijke Woudenberg is de bouwkundig aannemer en LA | Architecten Ingenieurs gaat aan de slag met de inrichting van Het Klooster. Op vrijdag 22 maart 2024 bekrachtigden de partijen de samenwerking die zij aangaan. Lees meer in het nieuwsbericht.

Uitgangspunten & vragen/antwoorden over tijdelijke huisvesting

Om de juiste verwachtingen over de tijdelijke huisvesting te managen hebben we een aantal leidende principes/uitgangspunten vastgesteld. Ook hebben we een opsomming gemaakt van de veelgestelde vragen vanuit de gebruikers en de antwoorden vanuit de gemeente. Deze informatie staat op de webpagina Uitgangspunten & vragen/antwoorden.

Planning

Naar verwachting start de renovatie van Het Klooster in de zomer van 2024. Tot die tijd moet er nog een aantal belangrijke stappen worden gezet.

 1. Afgerond: Kwartiermaker gestart

  In de zomer van 2023 is Marcia van den Wildenberg als (onafhankelijk) kwartiermaker aangenomen. Zij brengt alle partijen in Het Klooster samen en stimuleert en faciliteert hen om de gewenste maatschappelijke impact te vertalen in samenwerking, projecten en activiteiten.

 2. Afgerond: Tijdelijke huisvestingslocatie(s) definitief

  Voor de gebruikers van Het Klooster zijn we op zoek naar een geschikte tijdelijke huisvestingslocatie.

 3. Afgerond: Aanbesteding aannemer en interieurarchitect afgerond

  Na een succesvolle aanbesteding zijn de aannemer en interieurarchitect bekend: Koninklijke Woudenberg is de bouwkundig aannemer en LA | Architecten Ingenieurs gaat aan de slag met de inrichting van Het Klooster.

 4. Nog te doen: Verhuizing gebruikers naar Klooster Temporalis

  De centrale verhuisweek naar de tijdelijke huisvestingslocatie (Het Klooster Temporalis) staat gepland eind april 2024.

 5. Nog te doen: Start verbouwing

  We verwachten in de zomer van 2024 te starten met de verbouwing van Het Klooster.