RKSV Nuenen ontving zondagmiddag 15 mei 2022 bij bevordering de gouden erepenning van de gemeente Nuenen. Burgemeester Maarten Houben reikt de erepenning en oorkonde uit tijdens de viering van het 100-jarig jubileum in de feesttent op het terrein aan de Pastoorsmast 14, te Nuenen.

RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922, dus vandaag precies 100 jaar geleden. De club is de afgelopen 100 jaar uitgegroeid tot één van de grootste Nuenense verenigingen en telt op dit moment ruim 1200 leden. De club kent veel jeugdleden. Het vaandelteam speelt in de Hoofdklasse. Maar ook is er plaats voor sportieve activiteiten voor senioren. RKSV Nuenen levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid in Nuenen.

Voetbalclub RKSV Nuenen ontving in 1997 de zilveren erepenning bij de viering van het 75-jarig bestaan. Met deze gouden gemeentelijke onderscheiding wil het gemeentebestuur, uit naam van alle inwoners in het algemeen en voor de leden van RKSV Nuenen in het bijzonder, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken.

RKSV Nuenen is de vijfde vereniging die de gouden erepenning ontvangt.