Mevrouw Jacqueline Nijland is per 1 februari 2023 benoemd als algemeen directeur van de Dienst Dommelvallei. Zij volgt Victor Fijneman op, die in september 2022 afscheid nam van het samenwerkingsverband van de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a. en Son en Breugel.

Jacqueline Nijland was tot voor kort werkzaam als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Gennep. Daarnaast was zij coördinerend gemeentesecretaris binnen de Veiligheidsregio Limburg Noord en als lid van de Veiligheidsdirectie verantwoordelijk voor de crisisorganisatie bevolkingszorg voor de 15 gemeenten van Noord- en Midden Limburg. Vanaf 2015 was zij portefeuillehouder crisisbeheersing en sinds 2020 ook vicevoorzitter van het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg.

Foto Jacqueline Nijland

Algemeen Bestuur voorzitter Hans Gaillard: “Jacqueline heeft zich met haar jarenlange ervaring bewezen als leidinggevende in een gemeentelijke omgeving. Zij kent daardoor ook het bestuurlijke en politieke speelveld van de organisatie. Zij heeft binnen de gemeente Gennep richting gegeven aan het op orde brengen van de bedrijfsvoering en het realiseren van een flexibele wendbare organisatie. Wij hebben er alle vertrouwen in met het benoemen van Jacqueline een gedegen sparringpartner voor het Algemeen en Dagelijks Bestuur aangetrokken te hebben. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Jacqueline Nijland: “Tijdens de gesprekken heb ik een enthousiaste groep van mensen aangetroffen, die vanuit de Dienst Dommelvallei en vanuit de drie gemeenten streven naar het beste voor die drie gemeenten. Zij maken dat ik daar graag vanuit mijn rol een bijdrage aan wil leveren.  Mensen maken immers het verschil. Vanuit die gedachte ga ik samen met alle medewerkers op zoek naar de mogelijkheden om onze dienstverlening stap voor stap te verbeteren.”

Tot 1 maart wordt de functie van algemeen directeur waargenomen door interim directeur Harry Meeuwsen.