Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsontmoeting op maandagavond 2 januari 2023 reikte wethouder Niels Wouters in Het Klooster in Nuenen de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uit. 

Jeugdlintje 2022

Het jeugdlintje 2022 ging naar Jules Berkvens. 

Jules is 16 jaar en een echte duizendpoot. Hij helpt zijn opa en oma en andere (oudere) mensen in zijn omgeving met o.a. het repareren van sloten, verzorgen van dieren, bezorgen van boodschappen, werkzaamheden in de tuin en diverse andere klusjes. Ook begeleidt hij zijn opa jaarlijks bij de bevrijdingsherdenking in Nuenen. Dit doet hij allemaal zelfstandig. Hij is een echte doener die oog heeft voor de medemens.

Daarom kreeg Jules het jeugdlintje 2022 uitgereikt. Hij ontving ook een cheque ter waarde van 150 euro.

Vrijwilliger van het jaar 2022

De prijs voor vrijwilliger van het jaar 2022 ging naar dhr. Kees Braat. 

In het verleden was Kees voetbaltrainer bij de jeugd van RKSV Nuenen. Tegenwoordig draagt hij zijn steentje bij in de hele Nuenense samenleving. Zo verzorgt hij in de zomer de planten aan de lantaarnpalen in het centrum, ruimt hij sneeuw in de winter en is hij op sociaal vlak het hele jaar door actief binnen de gemeente.

Daarom is Kees uitgeroepen tot vrijwilliger van 2022. Hij ontving een beeldje uit handen van de wethouder. Ook kreeg hij een cheque ter waarde van 1.000 euro, te besteden aan een goed doel in gemeente Nuenen naar keuze.

Jules Berkvens krijgt het jeugdlintje 2022 & Kees Braat krijgt de vrijwilligersprijs 2022 overhandigd door wethouder Niels Wouters
Jules Berkvens krijgt het Jeugdlintje 2022 uitgereikt & Kees Braat krijgt de vrijwilligersprijs 2022 uitgereikt door wethouder Niels Wouters.

Jaarlijkse vrijwilligersprijzen

Het erkennen en waarderen van vrijwilligerswerk vindt de gemeente Nuenen belangrijk. De gemeente reikt daarom jaarlijks de vrijwilligersprijs uit aan inwoners die een bijzondere vrijwilligersprestatie hebben geleverd. Voor jeugdige vrijwilligers reikt de gemeente Nuenen vanaf 2021 het jeugdlintje uit. Op deze wijze wil de gemeente de jeugd extra stimuleren om vrijwilligerswerk te doen.

De prijzen zijn een symbolische blijk van waardering voor alle vrijwilligers in de gemeente. De onafhankelijke jury beoordeelt de voordrachten en kiest uiteindelijk de vrijwilligers van het jaar.