In 2050 willen we in Gerwen alle woningen op een duurzame manier verwarmen. Om dit te bereiken gaan we als gemeente samen de inwoners van Gerwen aan de slag.

Samen een plan maken

Comfortabeler wonen, een lagere energierekening, anders verwarmen of zelf energie opwekken? Het zijn mooie stappen bij het verduurzamen van uw woning. Maar waar begin je en wat kun je precies doen? 

Als gemeente willen we de Gerwenaren ondersteunen bij het maken van een plan om hun woning te verduurzamen. Een stappenplan waar iedereen, ongeacht hoe ver u al bent met verduurzamen, mee aan de slag kan gaan. Want ieder huis is anders en dat vraagt maatwerk. Bij het maken van het plan kunnen we veel van elkaar leren. Wat werkt wel en wat werkt niet? 

De gemeente ondersteunt

Om de Gerwenaren te helpen bij het maken van een plan bieden we ondersteuning. Zo organiseren we bijeenkomsten, ondersteunen we bij het opzetten van acties en het uitzetten van onderzoeken en delen we kennis en informatie.

Als u vragen heeft aan de gemeente, stel ze dan via stroomversnelling@nuenen.nl.

Nu al aan de slag

Wilt u nu al aan de slag? Gerwen heeft meerdere energiecoaches die adviseren over de te nemen stappen in een keukentafelgesprek. De energiecoaches zijn aangesloten bij het Energiehuis Slim Wonen. Wilt u een afspraak maken met een energiecoach? Mail dan naar nuenen@energiehuisslimwonen.nl.

Op de website van het Energiehuis Slim Wonen kunt u o.a. een quickscan invullen. Die geeft een overzicht hoe ver u bent met het verduurzamen van uw woning.