Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, herziening Hool 1 en ong.

Het college heeft eerder ingestemd met een principeverzoek voor de realisatie van één Ruimte voor Ruimte (RvR) woning op het perceel Hool ong. (nabij Hool 1) te Nuenen. Met het instemmen met dit ontwerpbestemmingsplan wordt de ruimtelijke procedure formeel gestart en worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om een zienswijze in te dienen.

Het college heeft besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Hool 1 en ong.’ en heeft besloten deze te publiceren en voor een periode van 6 weken ter inzage te leggen. Met betrekking tot dit plan heeft het college besloten af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure en deze niet eerst als voorontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen. Het college heeft besloten dat er geen exploitatieplan hoeft te worden opgesteld en heeft ingestemd met de conclusie uit de toelichting dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieueffectrapportage is vereist.

Beschikking 2024 bouwkrediet uitbreiding Het Mooiste Blauw

Eind 2022 stelde het college het programma en overzicht onderwijshuisvesting 2023 definitief vast. De gemeenteraad stelde de gevraagde middelen beschikbaar in de meerjarenbegroting 2023-2026. Het bedrag wordt in twee termijnen in 2023 en 2024 beschikbaar gesteld.

Het college heeft besloten een voorlopig bedrag van € 895.132 voor 2024 beschikbaar te stellen en een beschikking voor 2024 aan PlatOO te verzenden. Het college heeft ingestemd een bedrag van € 113.771 op te nemen in de eerste Turap 2024 en dat in de eerste turap 2024 wordt voorgesteld dat het bedrag wordt gedekt vanuit de stelpost inflatie. Het college heeft besloten na vaststelling van de Turap door de raad de beschikking te verzenden.

Ontwerpbestemmingsplan Laar 22

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Laar 22’ betreft een gedeeltelijke herziening van het in 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Gerwen'. Met dit bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van 4 levensloopbestendige woningen mogelijk gemaakt.

Het college wil op deze, maar ook vergelijkbare locaties geen bebouwing in de tweede lijn zien , tenzij er sprake is van een binnengebied dat aaneengesloten en volwaardig stedenbouwkundig worden ingepast en waardoor toegankelijkheid en doorgankelijkheid wordt geborgd. Het voorliggende plan voorziet hier niet in. Het plan wordt daarom (nog) niet ter inzage gelegd.

Bestemmingsplanherziening Beekstraat 48, uitbreiding bouwvlak manege Hooidonk.

Op 10 december 2022 is namens het college ingestemd met het opstarten van de procedure tot herziening van het bestemmingsplan in verband met het vergroten van het bouwvlak van de manege aan Beekstraat 48 in Nuenen voor het realiseren van een tweede rijhal. Vóór het doorlopen van de planologische procedure is een anterieure- en planschadeverhaalsovereenkomst met initiatiefnemer overeengekomen. Inmiddels is het concept ontwerpbestemmingsplan ‘Beekstraat 48 Nuenen’ beoordeeld en kan nu het plan als ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Het college heeft ingestemd met de conclusie uit de toelichting en heeft besloten dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieueffecten-rapportage is vereist.

Het college heeft besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan "Beekstraat 48 Nuenen " en met betrekking tot dit plan af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure.
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Beekstraat 48 Nuenen’ wordt voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd. Gelijktijdig met de publicatie van de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt ook de publicatie ‘vooraankondiging’ bekend gemaakt.

Ontwerpbestemmingsplan Papenvoortse Heide 3, 4 Ruimte voor Ruimte kavels

Initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om aan Papenvoortse Heide 3, vier Ruimte voor Ruimte woningen te ontwikkelen. Het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening Papenvoortse Heide” heeft vanaf 18 juli 2023 gedurende acht weken ter inzage gelegen. Er zijn twee inspraakreacties ingediend en van de provincie en het waterschap is een vooroverlegreactie ontvangen. De behandeling van de reacties zijn weergegeven in de nota van inspraak en vooroverleg. Het bestemmingsplan kan nu als ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Het college heeft ingestemd met de conclusie van de toelichting en heeft besloten dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieu-effectenrapportage (m.e.r.) vereist is.
Het college heeft besloten de nota van inspraak en vooroverleg van het voorontwerp bestemmingsplan “Buitengebied herziening Papenvoortse Heide 3” vast te stellen en deze gedurende zes weken ter inzage te leggen.

Bestemmingsplanherziening t.b.v. herontwikkeling Stad van Gerwen 9, 9a-b


De bestemmingsplanherziening Stad van Gerwen 9, 9a-b omvat een herbestemming van de bestaande melkveehouderij naar een paardenpension en akkerbouwbedrijf. Daarnaast zal de huidige bedrijfswoning (Stad van Gerwen 9) naar een burgerwoning worden omgezet en zal de bestaande mantelzorgwoning (Stad van Gerwen 9a) worden herbestemd als bedrijfswoning.

Het college heeft ingestemd met de conclusie van de toelichting en heeft besloten dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieueffectenrapportage is vereist. Het college heeft besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan herziening Stad van Gerwen 9, 9a-b. en heeft besloten het ontwerpbesluit “hogere waarde” Wet geluidhinder vast te stellen voor de nieuwe bedrijfswoning binnen het bestemmingsplan herziening Buitengebied, Stad van Gerwen 9, 9a-b.”.
Met betrekking tot dit plan heeft het college besloten af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure.
Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit “hogere waarde” gedurende zes weken ter inzage te leggen en gelijktijdig met de publicatie ook de publicatie " vooraankondiging" bekend te maken.

Ontwerpbestemmingsplan Emmahof

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmahof’ betreft een gedeeltelijke herziening van het in 2013 vastgestelde bestemmingsplan ‘Nuenen-noordwest’. Met dit bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van in totaal 12 seniorenwoningen mogelijk gemaakt, op een braakliggend terrein aan de Emmastraat waar voorheen een basisschool stond.

Het college heeft besloten in te stemmen met de conclusie uit de aanmeldnotitie 'vormvrije m.e.r.-beoordeling woningen Emmahof’ en heeft besloten dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieueffectrapportage is vereist.
Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmahof, Nuenen.
Met betrekking tot dit plan heeft het college besloten af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmahof, Nuenen’ wordt voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd en gelijktijdig met de publicatie van de ter inzage legging wordt ook de publicatie ‘vooraankondiging’ bekend gemaakt.

Ontwerpbestemmingsplan Berg 62

Het ontwerpbestemmingsplan 'Berg 62' is een gedeeltelijke herziening van bestemmingsplan 'Nuenen Centrum 2012' en voorziet in de toevoeging van 16 (huur)appartementen op de betreffende locatie. Met dit bestemmingsplan wordt tevens beoogd om de functieaanduiding 'detailhandel' op deze locatie te verwijderen.
Het college heeft ingestemd met de conclusie uit de Aanmeldnotitie 'Vormvrije m.e.r.-beoordeling' en heeft besloten dat voor de verdere planvorming van het bestemmingsplan geen milieueffectrapportage is vereist.

Het college heeft besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan 'Berg 62'.
Met betrekking tot dit plan heeft het college besloten af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure en het bestemmingsplan gelijk, voor een periode van 6 weken, als ontwerp ter inzage te leggen. Gelijktijdig met de publicatie van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan wordt ook de publicatie 'vooraankondiging' bekend gemaakt.

Anterieure overeenkomst herontwikkeling Berg 62


Op 25 april 2023 heeft het college ingestemd met een principeverzoek om medewerking te verlenen om het bestemmingsplan voor locatie Berg 62 te wijzigen om woningbouw te realiseren. Het gaat om 16 (huur-) appartementen. Voordat de ruimtelijke procedure kan worden gestart is instemming met de anterieure- planschadeverhaalsovereenkomst van het college benodigd. Hiermee kunnen de gemeentelijke plankosten en eventuele planschade worden verhaald op de initiatiefnemer.

Het college heeft ingestemd met de anterieure- en planschadeverhaalsovereenkomst voor Berg 62 en heeft besloten dat in de anterieure overeenkomst wordt opgenomen een boom 22 verplaatst dient te worden indien mogelijk en dat er sprake dient te zijn van natuurinclusief bouwen. Het college heeft besloten voor Berg 62 af te wijken van de Kader grondprijzen en exploitatiebijdragen 2023 om categorie middenhuur mogelijk te maken.Het college heeft besloten de bekendmaking van het afsluiten van de overeenkomst conform het Besluit ruimtelijke ordening artikel 6.24 lid 3 te publiceren en de zakelijke beschrijving conform het Besluit ruimtelijke ordening artikel 6.2.12 van de overeenkomst ter inzage te leggen.
Het college heeft besloten wethouder Kok te mandateren voor ondertekening van de anterieure overeenkomst.

Ontwerpwijzigingsplan Soeterbeekseweg 21 Nuenen


Op 25 september 2020 is namens het college ingestemd met het opstarten van de procedure tot wijziging van het bestemmingsplan in verband met de legalisatie van een buiten het bouwvlak geplaatste stapmolen aan Soeterbeekseweg 21. Voordat door/namens de initiatiefnemer de procedure kan worden opgestart is het gebruikelijk dat een planschadeverhaalsovereenkomst wordt opgesteld. Deze overeenkomst is opgesteld en door de initiatiefnemer getekend. Ook is een ontwerpwijzigingsplan opgesteld: ‘Soeterbeekseweg 21 te Nuenen’. Voorgesteld wordt om met de planschadeverhaalsovereenkomst en met het ontwerpwijzigingsplan in te stemmen en het ontwerpwijzigingsplan ter inzage te leggen. Het college heeft ingestemd met en heeft besloten tot het aangaan van door initiatiefnemer ondertekende planschadeverhaalsovereenkomst.

Het college heeft besloten dat voor het plan geen milieueffectrapportage is vereist.
Het college heeft ingestemd met het ontwerpwijzigingsplan ‘Soeterbeekseweg 21 te Nuenen’ en met betrekking tot dit plan af te zien van inspraak via een Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure; Het ontwerpwijzigingsplan ‘Soeterbeekseweg 21 te Nuenen’ wordt voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd en gelijktijdig met de publicatie van de ter visie legging van het ontwerpwijzigingsplan wordt ook de publicatie ‘vooraankondiging’ bekend gemaakt.

Raadsvoorstel opvanglocatie COA

Het raadsvoorstel vraagt de raad in te stemmen met de kaders voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van de opvanglocatie Pastoorsmast als uitgangspunten voor de bestuursovereenkomst met het COA.

De voorgestelde kaders zijn onder andere: - een maximumaantal van 200 bewoners - een maximale doorlooptijd van 10 jaar Het raadsvoorstel Opvanglocatie COA wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de raad.